2018 Yılı Kurumsal Finansman Başarısı

BDO’nun kurumsal finansman ekipleri 2018 yılında toplam değeri 81,4 milyar ABD $ olan 1.440 kurumsal finans işlemini tamamlayarak, kurumsal finans anlaşmaları açısından yeni bir rekora imza attı.   

BDO’nun kurumsal finans anlaşma sayısı 2017 yılında 1.200 iken, 2018 yılında 1.440’a yükselerek % 20 oranında artış kaydederken, başarıyla tamamlanan anlaşmaların bir önceki yıl 54,4 milyar ABD $ olan toplam değerinde bu yıl % 50 oranında artış sağlandı.

Mergermarket, 2018 yılına ilişkin global derecelendirmesinde “En Aktif Kurumsal Finans İşlem Hizmetleri” alanında BDO’yu dördüncü sıraya yerleştirdi. Thomson Reuters, 50 milyon ABD $’a kadar olan kurumsal finans anlaşmaları sıralamasında BDO’yu, dünya genelindeki Birleşmeler ve Satın Almalar (M&A) Finans Danışmanlığı alanında en aktif beşinci firma olarak nitelendirdi.   

Girişim sermayesi şirketlerinin de dahil olduğu kurumsal finans işlemlerinde ise, gerçekleşen işlem sayısı son 12 aylık dönem içinde 334 anlaşmadan (2017),  552 anlaşmaya (2018) yükselerek yaklaşık % 60 oranında bir büyüme kaydedildi.

BDO yetkilileri; girişim sermayesi şirketlerinin, fonlarını piyasaya yönlendirmeye devam etmeleri neticesinde, girişim sermayesi alanındaki yatırım yapılabilir proje görünümünün 2019 yılında da piyasadaki istikrarlı konumunu sürdüreceğini belirtti.  

BDO’nun M&A, Kurumsal Finans İşlem Hizmetleri ve Değerlemeler departmanı temsilcileri; kurumsal finans işlemlerindeki en yüksek payın Teknoloji ve Medya, Sağlık Hizmetleri ile Üretim ve Mühendislik Sanayi sektörlerinde gerçekleştiğini belirttiler.

BDO Uluslararası Kurumsal Finans Grubu Başkanı Steffen Eube’nin bu konudaki görüşleri: “Firmalarımız genelinde Kurumsal Finans bakımından etkileyici bir yıl daha geçirdik. Küresel ölçekte yatırım yapmaya ve ekiplerimizi geliştirmeye devam ediyoruz.  Siyasi ve ekonomik alandaki bariz belirsizliklere rağmen firmalar, büyüme azimlerini gerçekleştirmeye yönelik olarak kurumsal finans işlemlerini başarılı bir şekilde tamamlamaya büyük önem vermektedir. 

Küresel yapımız; müşterilerimize, dünyanın her neresinde olursa olsun ihtiyaç duydukları ve talep ettikleri bilgi birikimini, deneyimi ve piyasa verilerini sunmamızı sağlamaktadır.”